Suroviny:
kuřecí maso (nejlepší je v Bio kvalitě, rozomleté doma)
rajčatová omáčka
bazalka, oregano, sůl, bobkový list
rýže jasmínová/basmati (v Bio kvalitě)
lněné semínko rozemleté ( 2 lžíce + 4 lžíce vody)
cibule (oloupaná a nakrájená)
brambory
Postup:
Kuřecí maso omyjeme a v mixéru, nebo na mlýnku rozomeleme. Pak si
připravíme cibulku,
kterou opečeme na 1 lžičke olivového oleje.
Míchame, aby se nám nepřipalovala.
Mleté maso ochutíme kořením - mletý kmín, sůl a
přidáme uvařenou rýži a orestovanou
cibulku. Nakonec přimíchame
lněné semínko. Mezitím si připravíme v hrnci rajčatovou omáčku,
ochucenou kořením -
bazalka, oregano, sůl, bobkový list. Vaříme, až kým nezačne bublat.
Pak pomalu do omáčky přidávame, do kuliček vytvarované, mleté maso. Vaříme cca 25 minut.
Podáváme s vařenými brambory.
Suroviny: fazole (strakaté
nebo bílé - namočené na 12 hodin předem)
brambory
bobkový list, mletý kmín, sůl
kokosové mléko (1/4 konzervy)
tapioková mouka na zahuštění
citronová šťáva (kdo má rád kyselou verzi polévky)
Postup: Nejprve si
dáme vařit fazole, trvá to asi hodinu a půl (v papiňáku 45 minut).
Pak přidáme brambory, nakrájené na kostičky,
koření a vaříme do
změknutí. Když je všechno hezky uvařené, přidáme kokosové mléko, do kterého
jsme zamíchali lžíci
tapiokové mouky. Polévku cca 3 minutky povaříme
a můžeme podávat. Nakonec můžeme přidat citronovou šťávu z půlky citronu.
Dobrou chuť :-)