melounboruvkybananycitronpapajajablkaartycokchrestbatatykoriandrterttthadi ovoceMERUNKAgranat

Nové poznatky v praxi

Všechny knihy od Anthony Williama objasňují, proč nám běžné diety nepomůžou uzdravit se natrvalo. Můžeme cítit krátkodobé zlepšení, ale náš zdravotní stav se nakonec vrátí do původního stavu.

Většina rodičů přidatné látky v potravinách hlída, protože chce svým dětem nabídnout zdravé potraviny. Konzumování nepřirozených aditiv ve stravě, ovlivňuje správný a zdravý chod organismu. Například je veřejně známé, že potravinářská barviva zvyšují riziko vzniku syndromu ADHD u dětí. Patří sem E104, E102, E124, E129 a mnohé jiné. Najít je kromě laskominek můžete i na přebalech bramborových chipsů. Podobných aditiv můžeme dohledat ve stravě víc - glutamát sodný, aspartam, karagenan. Proto je rozumné znát problematiku a nežádoucím látkám se zdaleka vyhýbat.  

 Sama jsem vyzkoušela, že když se dítě potýká s nějakými zdravotními potížemi, jenom hlídaní aditiv ve stravě není postačující. Symptomy se síce můžou zmírnit, nebo snížit jejích četnost, bohužel nezmizí.

Hledala jsem dál. Pohánělo mě vědení, že když jsem dosáhla výsledků úpravou stravy, jsem na správné cestě.

Díky knize Mystický léčitel jsem pochopila jednoduchá pravidla, například které potraviny se nemají navzájem kombinovat, protože jinak se potlačí jejích léčivé vlastnosti. Víc nebylo potřeba udělat a výsledek se dostavil. Přibližně během půl roku, kdy jsem pečlivě dodržovala rady z knihy Anthonyho Williama, jsem viděla výrazné změny. Zdravotní potíže mého synka se zmírnily a některé úplně zmizeli. Na zdravé stravování se nyní dívám jako na nejdůležitější vklad do budoucnosti.

Důvod, proč píši tyhle řádky je, že možná můj příběh hledání skutečných informací bude podobný tomu vašemu, a pomůže vám vytrvat na cestě ke zdraví, a tým ke štěstí a spokojenosti. O to všichni v životě usilujeme.  

Dobíjení energie

Obsahuje-li krev hodně tuků, cukr nedokáže snadno pronikat do orgánů, žláz a nervové soustavy včetně mozku. Tuk v krvi velice ztěžuje inzulinu, aby se navázal na cukr a dal pokyn buňkám, ať se otevřou a přijmou cukr, aby mohl plnit svoji důležitou roli paliva, které nás udržuje naživu. Když buňky trpí nedostatkem cukru – tělo ke svému fungování cukr potřebuje –, projeví se to nezvladatelnými chutěmi. Příliš často je uspokojujeme konzumací škodlivých cukrů. Jíme sýry, protože prý obsahují proteiny, ale ve skutečnosti je to koncentrovaná kombinace tuku a cukru, která neprospívá zdraví, jelikož tuk nedovolí cukru odvádět svoji práci. Toužíme po narozeninovém dortu, protože naše těla prahnou po cukru – a v dortu je opět kombinace cukru a tuku. Trendy, které haní ovoce, v nás probouzejí strach a hysterii, a když dostaneme chuť na sladké, jsme zahnaní do úzkých. Místo abychom si vzali ovoce, často sáhneme po známých nezdravých potravinách, jež jsme jedli předtím, než jsme onemocněli. Abychom přežili a cítili se dobře, potřebujeme glukózu. Je-li hladina tuků v krvi vysoká, znamená to, že tělo nebude schopné správně využít cukr z nezdravých potravin, které si dopřáváme, a cukr začne působit problémy. Když snížíte příjem radikálních tuků, budete regenerovat a chránit játra. Snížení příjmu tuků znamená, že do stravy můžete zařadit zdravé cukry a sacharidy*.   

*  William, Anthony. Mystický léčitel: Játra a jejich léčba. Czech edition, 2019. Grada Publishing, a. s., ISBN 978-80-7625-354-4, str. 110

 

       rr

ovoce je nejzdravějším a nejdostupnějším zdrojem glukózy (paliva) pro náš organismus