melounboruvkybananycitronpapajajablkaartycokchrestbatatykoriandrterttthadi ovoceMERUNKAgranat

Pátek

Odlehčené francouzské brambory, rajčatová polévka s rýžovými těstovinami

Suroviny:  10 brambor (omyté, nakrájené na plátky)
                 80g ovesné vločky a 400 ml vody (ovesné mléko)
                 špetka soli
                 50 ml kokosové mléko
                 mleté BIO kuřecí maso
                 1 cibule (nakrájená na proužky)

 

Postup:     Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky (odložíme stranou). Do zapékací nádoby navrstvíme
                 cca 3 cm vrstvu nakrájených brambor. Navrch posypeme kořením (kmín, sůl, sušené bylinky).
                 Pak přidáme předem dušené mleté kuřecí maso, navrch posypeme cibulí a koření. Poslední
                 vrstvou budou brambory a koření. Ovesné mléko si připravíme umixováním vloček a vody -
                 výsledné mléko přecedíme přes sítko. Navrch brambor nalijeme domácí ovesné mléko smíchané
                 s kokosovým mlékem a solí. Takto připravené brambory dáme zapékat (přikryté) do trouby na 1,5
                 hodiny při 180°C. Dobrou chuť!
                


Rajčatová polévka s rýžovými těstovinami

Suroviny:  rajčatové pyré 
                 červená paprika (čerstvá)
                 cibule (oloupaná a nakrájená)
                 bazalka, oregano, bobkový list, sůl
                 rýžové těstoviny (nejvíc se hodí polévkové)

Postup:    Rajčatové pyré dáme vařit do hrnce, přidáme cibuli, červenou papriku, koření a necháme vařit do změknutí. Po uvaření všechno rozmixujeme
                tyčovým mixérem. Samostatně uvaříme rýžové těstoviny, které přidáme do polévky k servírování. Podáváme s čerstvou bazalkou.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP:

  • ovesné mléko - rostlinná alternativa
    živočíšného mléka
  • vhodné při intoleranci laktózy
  • je vhodné na vaření i pečení cukroví,
    dortů i všech chlebových těst

             vlocky