Odlehčené francouzské brambory, rajčatová polévka s rýžovými těstovinami
Suroviny: 10 brambor (omyté,
nakrájené na plátky)
80g ovesné vločky a 400 ml vody (ovesné mléko)
špetka soli
50 ml kokosové mléko
mleté BIO kuřecí maso
1 cibule (nakrájená na proužky)
Postup: Brambory omyjeme
a nakrájíme na plátky (odložíme stranou). Do zapékací nádoby
navrstvíme
cca 3 cm vrstvu nakrájených brambor. Navrch posypeme kořením (kmín,
sůl, sušené bylinky).
Pak přidáme předem dušené mleté kuřecí maso, navrch posypeme cibulí
a koření. Poslední
vrstvou budou brambory a koření. Ovesné mléko si připravíme
umixováním vloček a vody -
výsledné mléko přecedíme přes sítko. Navrch brambor nalijeme domácí
ovesné mléko smíchané
s kokosovým mlékem a solí. Takto připravené brambory dáme zapékat
(přikryté) do trouby na 1,5
hodiny při 180°C. Dobrou chuť!
Rajčatová polévka s rýžovými těstovinami
Suroviny: rajčatové pyré
červená paprika (čerstvá)
cibule (oloupaná a nakrájená)
bazalka, oregano, bobkový list, sůl
rýžové těstoviny (nejvíc se hodí polévkové)
Postup: Rajčatové pyré dáme vařit
do hrnce, přidáme cibuli, červenou papriku, koření a necháme vařit
do změknutí. Po uvaření všechno rozmixujeme
tyčovým mixérem. Samostatně uvaříme rýžové těstoviny, které přidáme do polévky k
servírování. Podáváme s čerstvou bazalkou.