melounboruvkybananycitronpapajajablkaartycokchrestbatatykoriandrterttthadi ovoceMERUNKAgranat

Bezlepkové housky

Suroviny:     50g žitný kvásek
                    100g pohanková mouka
                    100ml voda (nebo víc, dle potřeby)
                    Všechny suroviny smíchame a necháme přes noc kvásek aktivovat.
                    Nepřidáváme sůl, aby kvásek dobře nakynul.

                    Ráno do rozkvasu přidáme:
                    100g rýžová mouka (nejlépe z hnědé rýže)
                    50g bramborový škrob
                    2 lžíce psyllium (rozrobené v 8 lžicích vody)
                    voda dle potřeby, aby těsto bylo husté jako krém
                    kmín a sůl na dochucení
                    Necháme ještě hodinu vykynout a pak můžeme péct housky.

                    Housky tvarujeme pomocí lžíce, na velikost dlaně a ukladáme je na pekáč,
                    vyložený pečícím papírem. Housky můžeme posypat
                    kmínem, sezamem, slunečnicovými nebo dýňovými semínky.
                    Pečeme při 180°C cca 20 minut. Víc času nepotřebují, protože pak
                    by byly na povrchu moc tvrdé. Dobrou chuť  :-)

 

 

 



Lehké svačinky

Co je dobré mít doma po ruce:

cizrnovou mouku (ovesné vločky (které si rozomeleme na kávovém mlýnku na mouku, tapiokovou, pohankovou a rýžovou mouku)

sušené datle, fíky, moruši, rozinky, meruňky prášek do pečiva bez fosfátů, vanilkový ,prášek